„A  LeFaGySz nem viccel!” ÉS VAJ'H A BÜKK???!!!

 

 

 

Bükk LeFaGySz túrák 2011.01.15

 


LeFaGySz 63  táv: 62,4  km 3005  szint  m                
Rajt: Répáshuta  Vadász Vendéglő Panzió  7órától- 8 óráig Saját idő terhére 9 óráig.
Cél: Répáshuta  Vadász Vendéglő Panzió 
Szintidő: Nincs de a cél zár 23 órakor

LeFaGySz 48   táv 47,5  km szint: 2395m                         
Rajt: Répáshuta  Vadász Vendéglő Panzió  7órától- 8 óráig Saját idő terhére 9 óráig.
Cél: Répáshuta  Vadász Vendéglő
Szintidő: Nincs de a cél zár 20 órakor 

Mindkét távhoz:
Igen veszélyes és nehéz túra, amelyet csak a szellemileg és fizikailag egyaránt jól felkészült, nagy tereprutinnal rendelkező, térképkezelésben és tájékozódásban magas fokon jártas túrázó tud teljesíteni. A túrán mindenki saját felelőségére és veszélyére indul a rendező kártérítést vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el!
Az útvonal lakott települést, büfét, kocsmát, kricsmit, talponállót  NEM ÉRINT!!!!
 


További Információk mindkét távhoz:

Ellenőrzőpontok: Az ep-re tájfutó bóják, és tájfutó szúróbélyegzők kerülnek kihelyezésre.
A teljesítménytúrán résztvevő túrázók az igazoló lapon a szúróbélyegzővel igazolják az ellenőrző ponton való áthaladásukat.  Egyes ellenőrző pontokon személyzet ellenőrzi a túrázó áthaladását.
A túrán seprű nem indul,ezért a rendezőség  javasolja a csoportos teljesítést.
Kötelező felszerelés: Térkép,tájoló vagy iránytű, elemlámpa. 
Távmodosítás: A rendezőség engedélyezi a túraközben a távmódosítást, ilyenkor  a választott táv útvonala, illetve célzárása lesz mérvadó a teljesítés elfogadásához.
Cél nyitvatartási idejét a rendezőség, kedvezőtlen időjárási körülmények esetén meghosszabbíthatja                   


Szolgáltatás: A túra útvonalán szolgáltatás NINCS!!!!!!! Az útvonal lakott települést, büfét, kocsmát, kricsmit, talponállót  NEM ÉRINT!!!! A célban meleg étel, mely a rajtban megrendelhető. A meleg étel ára NINCS benne a nevezési díjban, a rajtban külön fizetendő. Gulyásleves 550 Ft  Zöldségleves 450 Ft
Díjazás: Oklevél és jelvény

Információ: Jandó Attila  janatt KUKAC freemail POTTY hu illetve a Teljesítménytúra fórumon

Előjelentkezési lehetőség a rendezők emil címére.janatt KUKAC freemail POTTY hu  2010.12.10-ig.
A következő adatotokat kérem megadni: Név, irányítószám, választott táv, és választott meleg étel.
Előjelentkezés esetén a nevezési díjat, meleg étel árát ugyanúgy a rajban kell megfizetni.

Csak az előzetesen jelentkezett indulók részére tudok jelvény biztosítani a célban.
Nem előjelentkezettek részére, sikeres teljesítés esetén járó jelvényt utólag postázzuk ki.
 Az Oklevelet a túrázó a célban megkapja.

Szállás: Szállásfoglalás egyénileg,  információ: www.szeporszag.hu/Répáshuta.telepules

  TELJESÍTŐK  

Szakasz

Jelzés

Résztáv (km)

Össz- táv (km)

Rész-szint (m)

Összint (m)

Répáshuta-
Imó-kő

Szalag, S -
Z -,K -, K+, KO

12,1

12,1

520

520

Imó kő- Cserepes-kő

KO, K -,
Z -, OK -

7,4

19,5

560

1080

Cserepes kő Istállós kő csúcs

OK -, Z ¦,
Z bringa, Z^

8

27,5

690

1770

Istállós kő csúcs 65/48 táv elágazás

Z^, K+, K^

4,4

31,9

110

1880

CSAK 65-ös TÁV RÉSZÉRE

48/65 táv elágazás-
9. EP

OK -, Z -, Z+

8,3

40,2

20

1900

9. EP- Őr kő rét

P -

7,2

47,4

590

2490

MINDKÉT TÁV RÉSZÉRE

 Őr-kő rét - Bánya hegyi műút
 

OK - K^
 OK - Z^

11,2

58,6
43,7

505

2995
2435

Bánya hegyi műút-
Répáshuta CÉL

Z - K¦

3,8

62,4
47,5

10

3005
2445

CSAK 48-as TÁV RÉSZÉRE

48/65 táv elágazás-
Őr kő rét

OK -

0,6

32,5

50

1930

Üdv tíz év után ismét a Bükkben ! A távok között átnevezhetsz, ez esetben a választott távra vonatkozó útvonal, és célzárás a mérvadó. Ha túrát feladni kényszerülsz, és a célba se szándékozol bejönni, üzend meg más túrázókkal, vagy hívd a rendezőket a következő számokon: 20-350-65-66 vagy 70-282-20-92 . Az útvonal jelzett turistautakon halad,  de azért a térképolvasás, tájékozódás  a te feladatod! A túrán mindenki saját felelősségére indul, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető…..Na bevállalod ??!!
A vendéglőből kilépve Z ¦jobbra indulsz, de pár lépés után a szalagokat figyelve balra keresztül vágsz a házak között. A S --ot elérve a Pazság-erdészház felé bandukolsz, a ház után még a S --on haladsz egészen a Z - -ig. /1. EP/  Z - -on jobbra térsz, emelkedik. Mikor a bükki K - ba botlasz, balra fordulva lekíséred, az Eger-miskolci műút K+ leágazásáig. Itt tölthetsz VIZET a Tamás-kútból (KO), még mielőtt a műúton jobbra fordulva a K+-et követnéd. Pár kanyaron át a műúton vezet a K+, majd balra le a műútról, és rögtön jobbra az erdőszélén töröd a havat, mert, hogy ott van a K+, meg valahol a / 2.EP/. A KO/K+/ ZO találkozásánál, a KO választva balra fordulsz. Megcsodálod Imó-kőt, és veszíted tovább a szintet. A Lök-völgyben megpillantod a szemből érkező bükki K --ot. Az elágazásnál a bükki K - jobbra fordulsz / 3.EP/, és kb. 500 méter után elhagyod, mert megint jobbra a  Z -  kapaszkodsz TOLDI-kapu felé. A Toldi-kapu után Tar-kő felől becsatlakozik /jobbról/ a K -. Innét a már a K --ot kell figyelned, mely még közösen halad a Z--val, de aztán balra CSEREPES-KŐ irányában elválik tőle. Kövesd a K --ot mert szép a kilátás, persze ha nincs köd. Elbotladozol Cserepes-kő barlangja előtt, majd a Z¦ letérésénél, jobbra indulsz a Z ¦-on, ahol majd a 4.EP-t is megtalálod. A K+/ Z - jelzéseknél, BALRA fordulsz. Pár lépés és a K+ / Z - elválik egymástól /mint ágtól a levél/. A JOBBRA tartó
Z --on hasítasz, Szalajka völgy felé. A Z - találod meg a /5.EP./ Völgyben balról érkezik a S -/ Zöld bringás jel. Z^-ig a ZŐD bringás jelen gurulsz, mikor eléred a Z^-et , jobbra fordulsz, és meglátod a SZALAJKA forrást. Habzsi-dőzsi helyett vegyél VIZET !!, aztán neki a Z^-nek / kiemelt kategóriás/  Felfelé a jelzésen szúr a tüdőd, meg a bélyegző /6.EP/. Keresztezed Istállós-kő csúcsát. Még mindig a Z^követve eléred a Z^/ Z -/ K+ találkozását, a Z -/K+ jelzésen jobbra fordulva haladsz, de a K+ figyeled, közben jönnek-mennek a jelzések, Z ¦, Z - /ha tökös csávó vagy felőlem lemehetsz még 1 körre/, Kerek-rét után P - , te a K+-et kövesd Őr- Kő-rétig. Innét jobbra a K^jelzésen felkapaszkodsz az Őr-kő csúcsára. /7 EP/ tovább le a másik oldalon. K^/ K - találkozásánál a két táv különválik / 8.EP/.
16:45 után csak a 48-as távon indulhatsz tovább!!!

CSAK 63-as táv részére: A K --n jobbra indulsz Bélapátfalva felé, Zöld-rétnél a K -/ Z -/ S -/ Piros bringás jel csomópontnál a BALRA tartó magányos
Z - mellé társulsz,a rét BAL oldalán keresd. Z - elhalad az Angyalszárny alatt. Ereszkedsz, ereszkedsz, /lesz ennek még böjtje is/ a Z+ elágazásáig.
Itt élesen balra, a Z+ /Csókás-lápa/, egészen a P - ig./9.EP/. No hát akkó’ kapaszkodjunk!  Hideg kúti völgyben BALRA fel a P -. Arra figyelj, hogy vissza ne rúgjon 1 angyaltalp, meg hogy elhaladj Árgus-kő, Pes-kő-ház mellett. FORRÁS, /és a 10.EP/ a ház után, rövid kitérővel, fa tábla jelzi a letérést.…No innét „Elvis a király”, P - eléred a K --t, jéé újra az Őr-kő réten vagy, ne örülj,Q sokat kell még gyalogolnod, jobbra fordulsz Bánkút felé. Tovább lásd: Mind két táv részére.

MIND KÉT TÁV RÉSZÉRE: A K - -on Bánkút felé indulsz el! Ismerős helyek következnek, Cserepes-kő előtt balról érkezik a Z ¦, majd Cserepes-kő, szép kilátás a sötét éjszakába bámulva, Őserdőnél a Z - becsatlakozik, K --ot követve, a Z --ot elhagyva haladsz Tar-kő felé. Tar-kőre a K^jelzés rövid kitérőjével érsz el /11.EP/ . Visszatérsz a K --ra, és folytatod utad Bánkút felé, hamarosan eléred a K -, Z^ elágazást, itt jobbra fordulsz a Z^-n. Keresztül csámpázol Három-kő csúcsán, tovább haladsz a Z^, egészen a Z - jelzésig Bánya-hegyi műút /12 EP/. Itt jobbra a műúton a Z -, nagyon FIGYELSZ, mert hamarosan jobbra betérsz a természetbe a Z --on. Amikor megpillantod a Z ¦jelet, balra fordulva már azt követed. 2-9 x keresztezed a girbe-gurba aszfalt utat, majd a Bánya-hegyi parkolónál eléred, az Eger-miskolci műutat, Z ¦ figyelve balra rátérsz, és koncentrálsz az út jobb oldalára, mert kb. 700 méter után egy kis ösvényen a Z ¦ leszalad az erdőbe, ez a célegyenes a vendéglőig. Túlélted, biztos?….GRATULÁLOK !!

CSAK 48-es táv részére: A K - -on BALRA indulsz Bánkút felé, kb. 600 méter múlva ,Őr-kő rétnél jobbról becsatlakozik a P -, és vele a hosszútávosok. Tovább lásd: Mind két táv részére!